16 Ocak 2015 Cuma

Yemek Yapmayı Öğrenmek

  Yemek pişirmek kimilerinin kısıtlı mutfağında korkulu rüyası, kimileri için günlük yaşamlarının bir zorunluluğu. İster yemek yapmayı ilk kez öğrenen genç bir bekar olun ister tecrübeli bir aşçı; bu işi keyifli bir hobiye dönüştürmek sizin ellerinizde.
  Eğer bu işte yeni iseniz endişelenmeyin iyi bir bıçak takımı ve çelik bir tencere mutfakta harikalar yaratmanız için başlangıçta size yeterli olacaktır. İnternet üzerinden veya herhangi bir yemek kitabından bulacağınız sade ve basit tarifler işinizi kolaylaştıracaktır.
(1)(2)
   Mutfağa girdiğinizde favori yemeklerinizi düşünmek ve onları pişirmek sizi motive edecektir. Zamanla pratiğiniz gelişecek ve kendinize olan güveniniz artacaktır. Böylece hem yemeklerinizin lezzeti artacak hem de mutfak da geçirdiğiniz süre kısalacaktır. Kendi yemeğinizi yapmak öğünlerinizi sağlıklı hale getireceği gibi bütçenize de yardımcı olur.
  Biraz daha deneyimli olanlar içinse farklı mutfakları, farklı yemekleri denemeleri için teşvik etmek istiyorum. Öğünü geçiştirmek için değil de bu işi gerçekten keyif için yapmaktan bahsediyorum. Daha önce hiç tatmadığınız ve şimdiye kadar kendinizi mahrum bıraktığınız enfes lezzetleri bir düşünün. Meksika mutfağından Tayland’a, Lübnan’dan Rusya’ya her kültürün kendi lezzetleri kendi damak tatları var. Bu lezzetlerin pek çoğunu kendi mutfağınızda hazırlamanız mümkün. Yeni tarifler deneyin ve bunları sevdiklerinizi sofranıza davet ederek paylaşın. Böylece hem keyifli sohbet sofraları kurmuş olursunuz hem de meziyetlerinizi sergilersiniz.
(3)(4)
(5)   (6)
  Unutmayın iyi bir yemeğin üç ana kriteri vardır: koku, görüntü ve lezzet. Bir yemek daha sofraya gelmeden dahi kokusuyla iştah açabileceği gibi tam tersi de olabilir. Bu nedenle yemeğinizin güzel kokması için ufak numaralar yapmayı öğrenin. Yemeğin sunumu ise bir başka can alıcı nokta, bugün büyük restaurantlarda yemeklerin sunumu en az yemeğin kendisi kadar önemli. Tabak süslemek başlı başına bir sanat. Başlangıç için ufak tefek yeşillikler koyabilir, yemeklerinize farklı görsel şekiller verebilir veya sosla çeşitli süslemeler yapabilirsiniz. Lezzetin sırrı ise her yemeğin kendi tarifinde, pişirilme tekniğinde gizli; zamanla keşfedik iyileştirilmesi size kalmış.

   KAYNAKÇA

  1) http://www.kitapkulubu.de/shop/yemek-rueya-tabii-bitkiler/en-guezel-yemek-tarifleri.html
  2) http://www.dekorstore.net/modern-bicak-setleri.html
  3) http://tr.wikipedia.org/wiki/Fin_mutfa%C4%9F%C4%B1#mediaviewer/File:Lohikeitto.jpg
  4) http://perfectlymad.com/tag/malezya-mutfagi/
  5) http://foto.mahmure.com/yemek/dunya-mutfagindan-secme-lezzetler_34494
  6) http://www.turizminsesi.com/haber/izmirde-afrika-mutfagi-2129.htm

Kullanılan resimler Kaynakça'da belirtilen adreslerden 16/01/2015 tarihinde alıntılanmıştır.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder