Yemek pişirmek kimilerinin
kısıtlı mutfağında korkulu rüyası, kimileri için günlük yaşamlarının bir
zorunluluğu. İster yemek yapmayı ilk kez öğrenen genç bir bekar olun ister
tecrübeli bir aşçı; bu işi keyifli bir hobiye dönüştürmek sizin ellerinizde.
Eğer bu işte yeni
iseniz endişelenmeyin iyi bir bıçak takımı ve çelik bir tencere mutfakta
harikalar yaratmanız için başlangıçta size yeterli olacaktır. İnternet
üzerinden veya herhangi bir yemek kitabından bulacağınız sade ve basit tarifler
işinizi kolaylaştıracaktır.
Mutfağa girdiğinizde favori yemeklerinizi düşünmek ve
onları pişirmek sizi motive edecektir. Zamanla pratiğiniz gelişecek ve
kendinize olan güveniniz artacaktır. Böylece hem yemeklerinizin lezzeti artacak
hem de mutfak da geçirdiğiniz süre kısalacaktır. Kendi yemeğinizi yapmak
öğünlerinizi sağlıklı hale getireceği gibi bütçenize de yardımcı olur.
Biraz daha deneyimli
olanlar içinse farklı mutfakları, farklı yemekleri denemeleri için teşvik etmek
istiyorum. Öğünü geçiştirmek için değil de bu işi gerçekten keyif için
yapmaktan bahsediyorum. Daha önce hiç tatmadığınız ve şimdiye kadar kendinizi
mahrum bıraktığınız enfes lezzetleri bir düşünün. Meksika mutfağından Tayland’a,
Lübnan’dan Rusya’ya her kültürün kendi lezzetleri kendi damak tatları var. Bu
lezzetlerin pek çoğunu kendi mutfağınızda hazırlamanız mümkün. Yeni tarifler
deneyin ve bunları sevdiklerinizi sofranıza davet ederek paylaşın. Böylece hem
keyifli sohbet sofraları kurmuş olursunuz hem de meziyetlerinizi sergilersiniz.



Unutmayın iyi bir
yemeğin üç ana kriteri vardır: koku, görüntü ve lezzet. Bir yemek daha sofraya
gelmeden dahi kokusuyla iştah açabileceği gibi tam tersi de olabilir. Bu
nedenle yemeğinizin güzel kokması için ufak numaralar yapmayı öğrenin. Yemeğin
sunumu ise bir başka can alıcı nokta, bugün büyük restaurantlarda yemeklerin
sunumu en az yemeğin kendisi kadar önemli. Tabak süslemek başlı başına bir
sanat. Başlangıç için ufak tefek yeşillikler koyabilir, yemeklerinize farklı
görsel şekiller verebilir veya sosla çeşitli süslemeler yapabilirsiniz.
Lezzetin sırrı ise her yemeğin kendi tarifinde, pişirilme tekniğinde gizli;
zamanla keşfedik iyileştirilmesi size kalmış.
KAYNAKÇA
1) http://www.kitapkulubu.de/shop/yemek-rueya-tabii-bitkiler/en-guezel-yemek-tarifleri.html
2) http://www.dekorstore.net/modern-bicak-setleri.html
3) http://tr.wikipedia.org/wiki/Fin_mutfa%C4%9F%C4%B1#mediaviewer/File:Lohikeitto.jpg
4) http://perfectlymad.com/tag/malezya-mutfagi/
5) http://foto.mahmure.com/yemek/dunya-mutfagindan-secme-lezzetler_34494
6) http://www.turizminsesi.com/haber/izmirde-afrika-mutfagi-2129.htm
Kullanılan resimler Kaynakça'da belirtilen adreslerden 16/01/2015 tarihinde alıntılanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder